GRAL REAL, nepremičninska agencija, d.o.o.


MB - CENTER, POD KALVARIJO - Prodaja, Hiša Samostojna

MB - CENTER, POD KALVARIJO - Prodaja, Hiša Samostojna
449 m², samostojna, zgrajena l. 1901, adaptirana l. 2001, 948 m² zemljišča, Prekrasna vila s stolpičem pod Kalvarijo, popolnoma obnovljena leta 2001. Na izjemni lokaciji, ki se nahaja na obrobju centra mesta, v urejeni okolici meščanskih vil in hiš, prodamo kvalitetno, klasično grajeno meščansko vilo, ki se od večine ostalih v okolici razlikuje po tem, da ima tudi stolpič. Zgrajena je bila leta 1901. Vila je bila v celoti obnovljena leta 2001: ojačani so bili temelji, ima novo streho in fasado, zamenjane vse inštalacije in okna, obnovljena notranja vrata in parket, prodamo. Cena: 1.177.000,00 EUR

Posredovanje: Prodaja

Velikost: 449 m2

Vrsta: Hiša

Tip: Samostojna

Šifra:

adaptirano l. 2001
zgrajeno leta 1901

Nadstropje Ni podatka

Regija: Podravska

Upravna enota: Maribor

Naselje: MB-Center

EI: Merjena EI: 126 kWh/m2a


Cena: 1.177.000,00 EUR

Dodaten opis

PRODAMO PREKRASNO MEŠČANSKO VILO S STOLPIČEM POD KALVARIJO, POPOLNOMA OBNOVLJENO LETA 2001

Na izjemni lokaciji, ki se nahaja na obrobju centra mesta, pod Kalvarijo, v urejeni okolici meščanskih vil in hiš,  prodamo kvalitetno, klasično grajeno meščansko vilo, ki se od večine ostalih v okolici razlikuje po tem, da ima tudi stolpič. Zgrajena je bila  leta 1901. Vila je bila v celoti obnovljena leta 2001: nameščena je bila vertikalna in horizontalna izolacija, ima novo streho in fasado, zamenjane vse inštalacije in okna; stavbno pohištvo (notranja vrata z okvirji) in parket so bili obnovljeni.

Vila ima štiri etaže; K+P+1+M, neto tlorisna površna znaša 449 m², zato je prostorna, z visokimi stropi in čudovito ohranjeno arhitekturo, tako zunaj, kot znotraj same vile. Popolnoma ohranjeno in obnovljeno okroglo stopnišče, ki povezuje vse 4 etaže, ji daje še poseben čar.

Meščanska vila se je zadnjih 20 let uporabljala za poslovno dejavnost in je za to namembnost takoj vseljiva, ne da bi bilo treba veliko vložiti vanjo. Ob spremembi namembnosti je lahko spet stanovanjska vila – v njej je mogoče urediti tri ekskluzivna stanovanja – v vsaki etaži po eno. Mogoča je tudi  kombinacija poslovne in  stanovanjske namembnosti, odvisno od potreb kupca. Vsaka etaža ima čajno kuhinjo in sanitarije.

Razporeditev:

o   ob vhodu vstopimo v predprostor, kjer je okroglo stopnišče, ki vodi do polkleti do mansarde.

o   visoko pritličje ima tri zelo velike sobe, od katerih ena meri okoli 60 m², poleg tega pa še predprostor,  čajno kuhinjo in sanitarije.

o   1. nadstropje: predprostor, 4 sobe, čajna kuhinja in sanitarije. V eni od sob je originalna kaminska peč.

o   mansarda: večji del odprtega prostora je na zelo lepem podestu; prostor krasijo originalni tramovi. Tudi tu je čajna kuhinja. Vsak kot velikega prostora je izkoriščen kot skladiščni prostor. Na stropu je klimatska naprava. Zraven kuhinje so lesene stopnice, ki vodijo do stolpiča.

o   stolpič: svetel okrogel prostor, opremljen s polkrožno klopjo in blazinami, polico za knjige. Od tu je krasen pogled na Kalvarijo.

o   polklet: predprostor, povezan z večjo kuhinjo in jedilnico. Desno je garderoba, levo so ločene sanitarije za ženske in moške, poleg tega pa velik odprt prostor, ki lahko služi kot arhiv, sejna soba, učilnica ipd.

Ogrevanje je etažno, na zemeljski plin; hiša ima dve plinski peči.  Energetski razred: dovedena energijaje 126 kWh/m²a.

Parcela je velika in prostorna, saj meri 948 m². Zemljišče okoli hiše je lepo urejeno, ima travnate površine, drevesa in grmovnice. Parcela je v celoti ograjena. Parkiranje je mogoče na lastnem dvorišču.  

Nepremičnina je vpisana v zemljiško knjigo, prosta vseh bremen; ima gradbeno dovoljenje in energetsko izkaznico. Prodaja se skupaj s firmo.

ČUDOVITA in NADVSE PROSTORNA MEŠČANSKA VILA JE BILA SKRBNO OBNOVLJENA, ZATO NE POTREBUJE VEČJIH VLAGANJ. IZJEMNA PRILOŽNOST ZA TISTE, KI IŠČETE VILO V PRESTIŽNI OKOLICI POD KALVARIJO, V MIRNI IN ZELENI OKOLICI MEŠČANSKIH VIL.


Kontakt

Prodajalec: GRAL REAL, nepremičninska agencija, d.o.o.
Naslov: Trg Leona Štuklja 5, 2000 Maribor
GSM: 031/650-034
Email: gral@real.si

Vaše povpraševanje

GRAL REAL, nepremičninska agencija, d.o.o.

Trg Leona Štuklja 5, 2000 Maribor

031 650 034

Kontaktirajte nas za nakup, prodajo, najem ali oddajo vseh vrst nepremičnin.

gral@real.si

Na voljo smo vam za vsa vprašanja glede posredovanja nepremičnin.